ホーム>お知らせ>イベント>東北地区国立6高専教員募集説明会

東北地区国立6高専教員募集説明会
Seminar on Faculty Recruitment for Six National Colleges of Technology in Tohoku Region

2014/06/17

岩手大学が拠点校となり展開している文部科学省女性研究者研究活動支援事業(拠点型)「いわての復興に貢献する女性研究者支援」の連携機関である一関工業高等専門学校が主催校となり、東北地区国立6高専の教員募集説明会が開催されます。

国立高等専門学校は、実践的・創造的な技術教育を育成する高等教育機関です。東北地区には6高専7キャンパスがあり、学生6,100人余(うち女子1,200人余<20%>)が学び、教員460人(うち女性40人<8.7%>)が働いています。高等教育機関での男女共同参画を進めるため、国立高専では女性の比率向上を目指しています。

Ichinoseki National College of Technology, one of the partner organizations in Iwate University’s female researcher support program holds Seminar on Faculty Recruitment for six National Colleges of Technology in Tohoku Region. Note that the seminar will be in Japanese.

National Colleges of Technology are academic institution for higher education on practical and creative technologies. In seven campuses of six National Colleges of Technology, over 6,100 students (including 1,200 women -- 20%) are studying and 460 faculty members (including 40 women -- 8.7%) are working. National Colleges of Technology aim to increase female ratios in order to promote gender equality in higher education institutions.

日 時 Time & Date:

2014年8月9日(土)13:00~16:00

1.00pm-4.00pm, Saturday, August 9, 2014

会 場 Venue:

AER 6階 仙台市情報・産業プラザ セミナールーム(2)A

Seminar Room (2)A, 6F, Sendai City Information & Industry Plaza (AER)

申込み Registration:

参加をご希望の方は、下記のURLにアクセスして参加申込書を電子メールで送信してください。(申込締切 7月25日(金))

Register via email using registration form at the following page.

○現役の高専女性教員から、具体的な事例を交えて高専教員の職務について説明します。

○各高専の個別相談コーナーがあります。

○入場自由です。お気軽にお越しください。

Female faculty will explain jobs of faculty at the national colleges of technology.

Participants can talk to faculty and staff from each college in a private space.

Participants can stop by and leave anytime.

説明会に関するお問い合わせ Contact:

一関高専 総務課人事・給与係(主催校)

Personnel Team, General Affairs Section, Ichinoseki National College of Technology

Phone: 0191-24-4705 Email: s-jinji@ichinoseki.ac.jp

東北地区国立6高専 教員募集説明会チラシ(2014年度および15年度の各高専の採用予定も掲載されています)

Flyer for the Seminar on Faculty Recruitment for Six National Colleges of Technology (in Japanese) (The flyer contains information on recruitment in 2014 and 2015 in six National Colleges of Technology in the region.