ホーム>お知らせ>イベント>第12回 男女共同参画学協会連絡会シンポジウム(2014)「女性研究者・技術者を育む土壌 ~連携・融合による支援をめざして~」

イベント

12th EPMEWSE Symposium (2014) "Basis which Nurtures Female Researchers and Technicians -Towards Collaborative and Uniting Support-"

2014/08/21

80を超える理系学会により組織される男女共同参画学協会連絡会のシンポジウム「女性研究者・技術者を育む土壌 ~連携・融合による支援をめざして~」が下記のとおり開催されます。

岩手大学では、分科会B「同居支援への支援案の模索」において、本学における取り組みについて話題提供させていただきます。

In the 12th symposium of Japan Inter-Society Liaison Association Committee for Promoting Equal Participation of Men and Women in Science and Engineering (EPMEWSE) below, Iwate University will give a brief presentation on our measures to support dual-career academic couples.

日 時 Time & Date:

2014年10月4日(土)10:00~17:45

10.00am-5.45pm, Saturday, October 4, 2014

会 場 Venue:

東京大学大学院 数理科学研究科 大講義室

Graduate School of Mathematical Sciences, the University of Tokyo

内 容 Contents:

午前の部 10:00~11:30

Morning session at 10am-11.30am

分科会A「女性技術者の働き方―意識・組織・制度―」

Workshop A "Female Technicians' Ways of Working -Attitudes, Institutions and Systems-"

分科会B「同居支援への支援策の模索」

Workshop B "Searching for Solutions to Support Dual-career Academic Couples"

午後の部 13:00~17:45

Afternoon session at 1pm-5.45pm

懇親会 18:00~20:00

Casual reception at 6pm-8pm

主催 Organizer:

男女共同参画学協会連絡会

共催 Co-organizer:

東京大学

The University of Tokyo

後援 Sponsors

内閣府男女共同参画局、文部科学省、厚生労働省、経済産業省、日本学術会議、科学技術振興機構

Gender Equality Bureau of Cabinet Office, Ministry of Education, Culture, Sports, Science and Technology, Ministry of Health, Labour and Welfare, Ministry of Economy, Trade and Industry, Science Council of Japan, Japan Science and Technology Agency

申込み Registration:

ご参加には原則として事前登録・参加費2000円(学生を除く)が必要です。詳細は、男女共同参画学協会連絡会のホームページ(下記URL)からご確認ください。

In-advance registration and registration fee of 2000 YEN are required. Please check the details at the EPMEWSE website below.

男女参画学協会連絡会(EPMEWSE)ホームページ