ホーム>お知らせ>イベント>「女性の活躍」促進セミナー 「女性のリーダーシップ発揮をめざして」

イベント

Promotion of Expansion of Women's Participation in Policy and Decision-making Processes "Towards Women's Leadership"

2014/11/4

岩手における女性のリーダーシップ発揮について、現状やその意義の共有に焦点をあて、地域の3団体が協働してセミナーを開催し、女性の活躍促進をめざします。

Gender Equality Office of Iwate University, Office for Promotion of Collaboration with Youth and Women of Iwate Prefectural Government, and Gender Equality Study Group of Iwate Network System will jointly organize this seminar on women's leadership in Iwate as followings. (Note the seminar will be in Japanese.)

日 時 Time & Date:

2014年11月21日(金)14:30~ 2.30pm-, Friday, November 21, 2014

会 場 Venue:

コラボMIU(盛岡市産学官連携研究センター) Collabo MIU

内 容 Contents:

第1部 14:30~16:30 First session at 2.30-4.30pm

報告「『いわて女性の活躍促進に関するアンケート』実施結果概要」

亀井千枝子 岩手県環境生活部若者女性協働推進室特命参事兼青少年・男女共同参画課長

Presentation "Results of the Survey on Promotion of Expansion of Women's Participation in Iwate" by Chieko Kamei, Office for Promotion of Collaboration with Youth and Women of Iwate Prefectural Government

講演1「東北銀行における女性活躍の現状と期待」 佐藤卓也 株式会社東北銀行人事部調査役

Presentation "Situation and Expectation on Women's Participation in Tohoku Bank" by Takuya Sato, Personnel Division of Tohoku Bank

講演2「共同研究におけるリーダーシップ」 松木佐和子 岩手大学農学部講師

Presentation "Women's Leadership in Joint Researches" by Sawako Matsuki, Lecturer of Faculty of Agriculture, Iwate University

第2部 16:00~ Second session at 4pm-

女性研究者ネットワーク構築支援のための情報・意見交換会(上記セミナーの講演内容をうけてグループトーク(岩手大学・拠点型事業連携機関等の研究者が話題提供))

Group discussion and networking following the above seminar

主催 Organizers:

第1部 岩手大学男女共同参画推進室、岩手県環境生活部若者女性共同推進室、INS男女共同参画推進研究会

First session - Gender Equality Office of Iwate University, Office for Promotion of Collaboration with Youth and Women of Iwate Prefectural Government, and Gender Equality Study Group of Iwate Network System (INS)

第2部 岩手大学男女共同参画推進室

Second session - Office for Gender Equality, Iwate University

申込み Registration:

お名前・ご所属・ご連絡先をファックス、メール等でお知らせください。当日のご参加も歓迎しますが、なるべく事前にお申込みをお願いします。申込用紙はこちらからダウンロードいただけます。

Participation without registration is acceptable but we'd appreciate in-advance registration. To register, fax or email your name, organization and contact information.

チラシはこちらからダウンロードいただけます。