ホーム>お知らせ>イベント>物質機能・エネルギー科学系講演会(後援事業)

物質機能・エネルギー科学系講演会(後援事業)
Functional Material and Energy Science Lecture (with sponsorship by the Office for Gender Equality)

2015/1/14

講師の森初果先生は、有機超伝導体の開発の分野で目覚ましい成果を挙げられ、現在は、有機エレクトロニクスへの展開を念頭に、新しい機能性有機物質の探索に力を注いでおられます。我が国の女性研究者のトップランナーの一人でもあります。多くの学生にも聴講して貰いたいと思い、本講演会を企画しました。

ご来聴をお待ちしています。

Professor Matsumi Mori has made significant accomplishment in the development of organic superconductors and is currently devoting herself to explore new functional organic substance with the idea of expanding it to organic electronics. She's also one of Japan's leading female scientists. We hope that as many students as possible would join us in the lecture.

We look forward to your participation. (Note that the program will be in Japanese.)

日 時 Time and Date:

2015年1月23日(金)15:00~16:30 3-4.30pm on Friday, Jan 23, 2015

会 場 Venue:

岩手大学テクノホール(工学部11番教室) Techno Hall, Iwate University

内 容 Program:

「新しい有機機能性物質および有機エレクトロニクスの開拓」

森初果先生(東京大学物性研究所教授)

"Development of New Organic Functional Substance and Organic Electronics" by Hatsumi Mori, Professor at Department of Advanced Materials Science, Graduate School of Frontier Sciences, The University of Tokyo

主 催 Organizer:

岩手大学物質機能・エネルギー科学系 Division of Functional Material and Energy Science, Iwate University

後 援 Sponsor:

岩手大学男女共同参画推進室 Office for Gender Equality, Iwate University