ホーム>お知らせ>イベント>女性研究者ロールモデル講演会、女子学生と学長との懇談会(茶話会)

イベント

Lectures by Women Researchers as Role Model and Gathering with Iwate University President for Female Students

2015/3/9

岩手大学と、文部科学省女性研究者研究活動支援事業(拠点型)連携機関のひとつである岩手医科大学の女性研究者を講師に迎え、女性研究者ロールモデル講演会を下記のとおり開催します。

後半は、講師への質疑や、講師と本学女性研究者、参加者どうしの交流を図りながら、学長も出席し、本学女子学生との懇談会(茶話会)の場とします。

お気軽にご参加ください。

Women researchers from Iwate University and Iwate Medical University, our partner organization in female researcher support program will give talks on their researches and career as role models as below.

In the latter half of the program, participants will get to ask speakers questions, network with other students and young Iwate University faculty and talk to Iwate University President over tea.

We look forward to your participation. (Note that the program will be in Japanese.)

日 時 Time and Date:

2015年3月20日(金)13:00~14:45 Friday, March 20, 2015

会 場 Venue:

岩手大学学生センターB棟GB11講義室 Lecture Room GB11, Student Center Buildling B, Iwate University

内 容 Program:

13:00~14:00 ロールモデル講演会 Role Model Lectures

講師:大橋 綾子 岩手医科大学薬学部教授(生体防御学)、滝吉 美知香 岩手大学教育学部准教授(特別支援心理)
by Professor Ayako Ohashi, Iwate Medical University (specialization in immunobiology) and Associate Professor Michika Takiyoshi, Iwate University (specialization in psychology of people with developmental disorder)

14:00~14:45 懇談会(茶話会) Gathering over Tea joined by Iwate University President

ファシリテーター:谷口 晴香 岩手大学工学部助教(物性物理学) facilitated by Research Associate Haruka Taniguchi, Iwate University (specialization in materials science)

対 象 Target Audience:

岩手大学と拠点型事業連携機関の女子生徒・学生・大学院生、若手女性研究者・技術者 ほか(定員は講演会30名、懇談会15名程度)

female students, young faculty and staff of Iwate University and partner organizations in the female researcher support program (capacity: 30 people for the lectures and 15 for the gathering over tea)

主 催 Organizer:

岩手大学男女共同参画推進室 Office for Gender Equality, Iwate University

申込み Registration:

準備の都合上、参加を希望される方は18日(水)までに男女共同参画推進室(equality@iwate-u.ac.jp 電話 019-621-6998)へお申込みください。

RSVP by Wednesday, March 18 via email or phone.