ホーム>お知らせ>イベント>女性研究者ロールモデル講演会、女子学生と学長との懇談会(茶話会)

女性研究者ロールモデル講演会
Role Model Lectures on women researchers, Career paths consultations for technical junior colleges’students

2015/7/28

岩手大学と、文部科学省女性研究者研究活動支援事業(拠点型)連携機関のひとつである岩手生物工学研究センターの女性研究者を講師に迎え、女性研究者ロールモデル講演会を下記のとおり開催します。この機会に合わせ、岩手大学優秀女性大学院生学長表彰式を行います。当日のご参加申込も歓迎します。直接会場へいらしてお気軽にご参加ください

Women researchers from Iwate University and Iwate Biotechnology Research Center, our partner organization in female researcher support program will give talks on their researches and career as role models as below.  After Role Model Lectures, we will have the ceremony for Iwate University President's Award for Distinguished Female Graduate Students in Research 2015". Last, the career paths consultations given by experts will be held for technical junior colleges’students. Please feel free to participate.  We hope you will participate.

日 時 Time and Date:

2015年8月6日(金)15:00~16:00 Thursday, August 6, 2015

会 場 Venue:

岩手大学工学部テクノホール Techno Hall, Faculty of Engineering, Iwate University

内 容 Program:

15:00~15:50 ロールモデル講演会 Role Model Lectures

本学大学院出身の女性研究者がこれまでの道のりや現在の研究活動などを紹介します。

講師:石川 奈緒 先生(岩手大学工学部助教、環境科学、岩手大学大学院連合農学研究科修了)
   長洞 希 先生(岩手生物工学研究センター研究員、食品科学、岩手大学大学院連合農学研究科修了)

By Assistant Professor Nao Ishikawa, Faculty of Engineering, Iwate University(specialization in environmental science)and Researcher Nozomi Nagahora, Iwate Biotechnology Research Center(specialization in food science)They completed their Ph.D.in United Graduate School of Agricultural Science(UGAS) at Iwate University.

15:50 ~16:00 2015年度岩手大学優秀女性大学院生学長表彰の表彰式

7月16日に最終プレゼンテーションが行われ、今年度の優秀女性大学院生学長表彰者が決定しました。9名の受賞者に対し、学長より表彰状授与が行われます。

Ceremony for Iwate University President's Award for Distinguished Female Graduate Students in Research 2015"

対 象 Target Audience:

岩手大学ならびに拠点型事業連携機関の女子学部生・大学院生、女性研究者・技術者、女子高専生(高学年生・専攻科生)等

Female students, young faculty and staff of Iwate University and partner organizations in the female researcher support program etc.

主 催 Organizer:

岩手大学男女共同参画推進室 Office for Gender Equality, Iwate University

共催 Cosponsor:

岩手大学工学部、一関工業高等専門学校、八戸工業高等専門学校

Faculty of Engineering Iwate University, National Institute of Technology, Ichinoseki College,National Institute of Technology, Hachinohe College

申込み Registration:

申し込みは不要。不明な点は男女共同参画推進室(equality@iwate-u.ac.jp 電話 019-621-6998)へご連絡ください。