ホーム>お知らせ>ニュース>2014年度「連携推進会議」合同会議を開催しました

2014年度「連携推進会議」合同会議を開催しました
Annual Meeting with Partner Organizations Held

2014/05/22

5月22日、拠点型事業における「北東北大学等教育・研究機関女性研究者支援連携推進会議」と「いわて研究機関女性研究者支援連携推進会議」の合同会議を開催しました。2つの「連携推進会議」は、昨年12月に発足。本年度初めての会議で、2013年度に岩手大学(拠点校)が各期間と連携して行った若手女性研究者研究力向上支援セミナーや、各期間での意識啓発や女性研究者裾野拡大の取り組みが報告、2014年度の事業計画が了承されました。

Joint meeting of two network forums for the Iwate University’s Supporting Activities for Female Researchers program, funded by Ministry of Education, Culture, Sports, Science and Technology was held on May 22. Two network forums for the program were established last December. Iwate University and eight partner organizations shared the outcomes of the past fiscal year’s activities such as encouragement of female students into research and raising awareness on gender equality and discussed this year’s plans.