ホーム>お知らせ>ニュース>2014年度 岩手大学優秀女性大学院生学長表彰 受賞者決定

2014年度 岩手大学優秀女性大学院生学長表彰 受賞者決定
Iwate University President’s Awards go to ten female graduate students

2014/08/08

岩手大学では、2012年度より、優れた研究活動等を行っている本学の女性大学院生を学長が表彰する「岩手大学優秀女性大学院生学長表彰」を行っています。

本年度は10名から応募がありました。一次審査(書類選考)を通過した6名については、8月1日、公開プレゼンテーション(写真)による最終審査会を開催しました。厳正な審査の結果、下記のとおり決定しました。最優秀賞、優秀賞受賞者には、学会・シンポジウム参加旅費、実験試料の購入等、調査研究に係る費用を支援します。

表彰式は、10月3日、2014年度岩手大学男女共同参画シンポジウム「グローバル化時代の組織におけるダイバーシティと男女共同参画推進」の中で行う予定です。

【最優秀賞】小野寺 望 (連合農学研究科)

【優 秀 賞】梅津 佳奈 (農学研究科)、山口 英美 (連合農学研究科)
西野 明日香(連合農学研究科)、手塚 咲 (農学研究科)、トリスナワティ ディナ(連合農学研究科)

【努 力 賞】千葉 瀬里奈(農学研究科)、佐々木 瑞穂(人文社会科学研究科)、菊池 晏那 (農学研究科)
尾上 美咲 (農学研究科)

President of Iwate University has granted awards and scholarships to the Iwate University’s female graduate students who have carried out excellent research activities in order to support research activities of female students in graduate schools, in line with the Iwate University Plan of Actions for Gender Equality and the university’s three-year program to support women scholars, adopted by Ministry of Education, Culture, Sports, Science and Technology.

This year, the Office for Gender Equality received 10 applications. Six of them managed to the final selection took place on August 1 where the finalists presented their research and future career plans (the photo from the final selection.) After careful consideration, we came to the conclusion on awardees as below. Winners of the Grand Prize and Second Prizes will be given scholarship which can be used to participate in conferences and symposiums, conduct researches, and purchase materials, equipment or books for research.

The award ceremony will take place at the Iwate University Gender Equality Symposium on October 3.

Grand Prize -Nozomi Onodera (United Graduate School of Agricultural Sciences)

Second Prizes - Kana Umetsu (Graduate School of Agriculture), Emi Yamaguchi (United Graduate School of Agricultural Sciences), Saki Tetsuka (Graduate School of Agriculture), Dina Trisnawati (United Graduate School of Agricultural Sciences)

Prizes for Effort - Serina Chiba (Graduate School of Agriculture), Mizuho Sasaki (Graduate School of Humanities and Social Sciences), Anna Kikuchi (Graduate School of Agriculture), Misaki Onoue (Graduate School of Agriculture)