ホーム>お知らせ>ニュース>岩手大学の女性研究者支援策をまとめたリーフレットを発行しました

Info Sheet on Iwate University' Support Measures and Services for Female Researchers Published

2014/11/25

岩手大学は11月21日、研究支援者・補助者、共同研究支援、子育て・介護に関する休暇・休業や、両住まい手当など、本学における女性研究者支援策をまとめたリーフレットを発行しました。2013年度に発行した同内容のパンフレットをバージョンアップしたものです。

表紙には「国立大学法人岩手大学は 意欲ある優秀な女性研究者の応募をお待ちしております」と岩手大学への応募を呼びかけるメッセージを表示し、内面(=写真)では「岩手大学は女性の研究活動をサポートしています」「岩手大学は女性が働きやすい環境づくりに努めています」「岩手大学は女性の採用・定着を促進しています」という各テーマにそって、支援策について説明をそえました。

本リーフレットは、岩手大学が会場となる学会や、岩手大学が関わる女性研究者支援や男女共同参画推進のシンポジウムやセミナーなどで配布する予定です。

Iwate University published its new info sheet on support measures and services for female researchers that the university offers.

Inside the leaflet explains various support measures in detail ranging from allocation of research assistants to faculty raising children or taking care of family members to allowance for dual-career couples. The cover says "Iwate University welcomes applications from outstanding female researchers."

The material will be distributed at occations like conferences held at Iwate University or events on support for female researchers and gender equality that Iwate University is involved in organizing. (Note this publication is available only in Japanese at this moment.)

リーフレットデータはこちらからダウンロードできます。現物をご希望の方は、岩手大学男女共同参画推進室までお気軽にお問合せください。

Leaflet data can be downloaded at the underlined link above.