ホーム>お知らせ>ニュース>ロールモデル集『未来をつくるいわての研究者・技術者たち』を発行しました

Our New Publication "Researchers and Technicians who Create Future" is Out

2015/3/23

岩手大学では、文部科学省女性研究者研究活動支援事業(拠点型)「いわての復興に貢献する女性研究者支援」を実施する本学と連携する8機関の女性研究者・技術者等10名へのインタビューと、9機関に所属する女性研究者・技術者を専門分野別にまとめたリストを集録した『未来をつくるいわての研究者・技術者』たちを発行しました。

女性学部生、大学院生、若手研究者に、進路選択や研究を進める上で、また、プライベートと研究とのバランスを図る上での参考としてもらう意図から制作しました。企業や研究機関の方々には、特に、本冊子の「リスト」を、将来の共同研究につなげていただければと考えております。

ご希望の方は、岩手大学男女共同参画推進室へお気軽にご連絡ください。

Iwate University has published "Researchers and Technicians who Create Future", compilation of interviews with female researchers and technicians in Iwate University and eight partner organizations in the female researchers support project that Iwate University has been carrying out with MEXT funds and the list of female researchers and technicians in all nine institutes by specialization.

We hope our brochure is of help to female students and young researchers in choosing their careers and figuring out a way to balance private and professional/academic lives. We also hope that the included list will lead to joint researches between women in the list and local business corporations and research institutes.

Feel free to contact the Office for Gender Equality, Iwate University for hardcopies (note that the publication is in Japanese.)