ホーム>お知らせ>ニュース>2014年度 岩手大学優秀女性大学院生学長表彰 受賞者決定

2015年度 岩手大学優秀女性大学院生学長表彰 受賞者決定
Iwate University President’s Awards go to ten female graduate students

2015/07/31

岩手大学では、2012年度より、優れた研究活動等を行っている本学の女性大学院生を学長が表彰する「岩手大学優秀女性大学院生学長表彰」を行っています。

本年度は9名の応募があり、一次審査(書類選考)を通過した4名については、7月16日、公開プレゼンテーション(写真)による最終審査会を開催しました。厳正な審査の結果、下記のとおり決定しました。最優秀賞、優秀賞受賞者には、学会・シンポジウム参加旅費、実験試料の購入等、調査研究に係る費用を支援します。

表彰式は、8月6日、2015年度「女性研究者ロールモデル講演会」終了後に行う予定です。

【最優秀賞】山崎 由理(連合農学研究科)

【優 秀 賞】千田 真弓(工学研究科)、坂 有希子(連合農学研究科)、鈴木 安沙美(農学研究科)

【努 力 賞】吉田 美織(農学研究科)、遠藤 友理(工学研究科)佐々木 紫乃(農学研究科)
      藤原 優(教育学研究科)、菊池 梨子(工学研究科)

President of Iwate University has granted awards and scholarships to the Iwate University’s female graduate students who have carried out excellent research activities in order to support research activities of female students in graduate schools, in line with the Iwate University Plan of Actions for Gender Equality and the university’s three-year program to support women scholars, adopted by Ministry of Education, Culture, Sports, Science and Technology.

This year, the Office for Gender Equality received 9 applications. Four of them managed to the final selection took place on July 16 where the finalists presented their research and future career plans (the photo from the final selection.) After careful consideration, we came to the conclusion on awardees as below. Winners of the Grand Prize and Second Prizes will be given scholarship which can be used to participate in conferences and symposiums, conduct researches, and purchase materials, equipment or books for research.

The award ceremony will take place after the Iwate University Role Model Lectures on Women Researchers on August 6.

Grand Prize Yuri Yamazaki (United Graduate School of Agricultural Sciences)

Second Prizes - Mayumi Chida (Graduate School of Engineering), Yukiko Ban (United Graduate School of Agricultural Sciences), Asami Suzuki (Graduate School of Agriculture)

Prizes for Effort - Miori Yoshida (Graduate School of Agriculture), Yuri Endo (Graduate School of Engineering) , Shino Sasaki (Graduate School of Agriculture), Yu Fujiwara (Graduate School of Education), Rico Kikuchi (Graduate School of Engineering)